TAWERS MIG/MAG

Panasonic TAWERS hitsausrobotti

TAWERS – The Arc Welding Robot System

Robotti, kontrolleri, hitsausvirtalähde sekä servolangansyöttölaitteisto ovat integroituja keskenään. Kokonaisuus yhdeltä valmistajalta – robotin ja hitsauslaitteiston yhteensovittaminen jää pois.

TAWERS robottihitsausjärjestelmällä on mahdollista hitsata erilaisin MIG/MAG prosessein:

Panasonic TAWERS on mielenkiintoinen hitsausrobottikokonaisuus, koska niin manipulaattori, kappaleenkäsittelylaitteet ja hitsausvirtalähteet (unohtamatta ohjelmistoa) tulevat saman katon alta. Japanista. Etuna tässä on, että koko järjestelmä keskustelee keskenään ”saumattomasti” ja laitteiden välille ei tarvita erillistä integrointia. Yhdellä hitsausvirtalähteellä onnistuu MIG/MAG- sekä DC-TIG-hitsaus. Kehittyneillä ohjelmilla esim. alumiinin pulssihitsaus on erinomaista.

TAWERSia ohjelmoitaessa liikekäskyt, työkierto ja hitsausparametrit asetetaan yhdestä ainoasta opetusyksiköstä. Opetusyksikön käyttö on nopeaa ja kätevää, koska hitsausvirtalähteelle ei tarvita erillistä opetus-/ näyttöpäätettä. Cobotteihin verrattuna TAWERS:lla voidaan ohjelmoida huomattavasti vaativampia hitsauskappaleita erilaisten muuttujien, railonhakujen ja ulkoisten akselien (esim. pyörityspöytä) ansiosta. TAWERS on täysverinen teollisuushitsausrobotti.

Testihitsaukset Retco Democenteristä!

Kiinnostaako teitä tuotteidenne robotisointi? Retco Democenterissä voidaan testata teidän tuotteiden soveltuvuus robottihitsaukselle. Democenteristä löytyy TM-1800 hitsausrobotti MIG/MAG ja -TIG-varustuksella. Suotuisille hitsausasennoille on 2-akselinen 500 kg kuormituksella varustettu kappaleenkäsittelypöytä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!
Ville Setälä
IWE, IRW-C
040-5387011
ville.setala@retco.fi

TAWERS TIG

Panasonic TAWERS TIG

Miksi TAWERS TIG?

TIG-hitsaus on mahdollista samalla TAWERS robotilla ja virtalähteellä ainoastaan vaihtamalla TIG-poltin ja asetukset. Aivan kuten TAWERS MIG/MAG- robotilla, TIG-hitsauksessa on käytössä samat edut, kuten hitsausvirran ja langansyötön parametrien säädöt, suoraan TAWERS -ohjausyksiköstä.

Kompakti kaasukupu ja -linssi:

TAWERS TIG-hitsauspoltin on erittäin kompakti vaikka se on varustettu langansyöttövarustuksella. Kompaktin designin ansiosta polttimen luoksepäästävyys ahtaisiin hitsausliitoksiin lisäainalangalla tai ilman on erinomaista.

Korkeampi hitsausnopeus:

Yleensä kylmälanka-TIG -hitsauksessa lisäainelanka tuodaan loivassa kulmassa suoraan hitsisulaan valokaaren edestä. TAWERS TIG -polttimessa lisäainelanka tuodaan ylhäältä jyrkästi valokaaren läpi ja näin ollen lisäainelanka esilämpeää ennen hitsisulaan syöttämistä. Tästä syystä tarvitaan vähemmän energiaa sulattamaan lisäainelanka hitsisulaan ja näin ollen hitsiaineentuotto kasvaa. Tuloksena langansyöttönopeutta voidaan nostaa sekä kuljetusnopeutta kasvattaa. Edellämainituista syistä johtuen TAWERS TIG on huomattavasti tehokkaampi kuin tavanomainen kylmälanka-TIG.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!
Ville Setälä
IWE, IRW-C
040-5387011
ville.setala@retco.fi

LAPRISS

Panasonic LAPRISS laserhitsausrobotti

Panasonic integroitu ja uusi laserhitsausrobotti: LAPRISS!

LAPRISS (Laser Processing Robot Integrated System Solution) käyttää Panasonicin servo-ohjaustekniikkaa laserpään ohjaukseen erilaisten hitsauskuvioiden (kts. erilaiset kuviot alta) ja muiden lasersädetoimintojen muodostamisessa. Uuden ja kehittyneen teknologian ansiosta laserpää on erittäin kevyt ja kompakti robotin käsittelykyvyn ollessa ainoastaan 4 kg.

Laserpään kevyen painon ansiosta se voidaan asentaa Panasonic TM-sarjan robotteihin.
Tuloksena on yhtenäinen (integroitu) järjestelmä, jota on helppo operoida sekä saumaton tiedonsiirto prosessi- ja automaatiokomponenttien välillä.

Ainutlaatuisen teknologiansa ansiosta LAPRISS on erinomainen vaihtoehto korvaamaan vanhat ja perinteiset hitsausjärjestelmät tarjoten aivan uudenlaisia mahdollisuuksia, jotka mahdollistavat nopeamman ja joustavamman valmistusteknologian hyvin kompaktissa koossa.

Panasonic LAPRISS – uudenlaisia mahdollisuuksia hitsaukseen

 

Lataa esite ylhäältä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!
Ville Setälä
IWE, IRW-C
040-5387011
ville.setala@retco.fi

Kappaleenkäsittelylaitteet

RJB-, RJR- ja RJC-sarjojen kappaleenkäsittelylaitteet

Panasonicin RJB-, RJR- ja RJC-sarjan kappaleenkäsittelylaitteet on suunniteltu yhteensopiviksi Panasonicin hitsausrobottien kanssa.

Näiden kappaleenkäsittelylaitteiden merkittäviä etuja ovat kuorman kantavuus 100kg:sta 1000kg asti, erittäin korkea toistotarkkuus, sekä mahdollisuus ohjata jopa 6 ulkoista akselia samanaikaisesti eli harmonisesti.

Katso tuotteen tekniset tiedot liitteenä olevasta esitteestä ”lataa esite” -painikkeen takaa.

PerformArc hitsausasemat

PerformArc PA-c-TT

Panasonic PerformArc PA-c-TT robottihitsausasema

PA-c-TT Connect on kaksiasemainen, kompakti, CE-merkitty ja käyttövalmis robottihitsausasema integroidulla hitsausvirtalähteellä.

PA-c-TT Connect-robottihitsausasema pienille työkappaleille joita ei tarvitse hitsauksen aikana kääntää. Kaksiasemaisen rakenteen ansiosta PA-c-TT Connect on erinomainen vaihtelevaan sarjatuotantoon.

Robottihitsausasemaa voidaan räätälöidä hitsattavien tuotteiden vaatimusten mukaisesti. Saatavilla on laaja valikoima erilaisia vaihtoehtoja kuten kappaleenkäsittelypöydät eli pyörityspöydät, huoltoikkunat ja vetävät servopolttimet.

Standardi PA-c-TT Connect robottihitsausasema sisältää:

Kompaktin rakenteensa ansiosta PA-c-TT-robottihitsausasema on helposti liikuteltavissa, joten asemaa voi siirtää paikasta toiseen tarpeen mukaan. Robottihitsausasema on CE-merkitty.

Edut tiivistettynä: taloudellinen, joustava, automatisoitu hitsausjärjestelmä yhdeltä toimittajalta!

Optiot standardiversion räätälöimiseksi:

250 kg pyöritypöytä PD250
500 kg pyörityspöytä PD500

350A kaasujäähdytteinen teräkselle
400A vesijäähdytteinen teräkselle
350A vesijäähdytteinen alumiinille

Malli PA-c-TT
Pöydän työskentelyala 800 mm x 600mm
Kuorman kantokyky 400 kg / puoli
Aseman mitat (P x L x K) noin 290 cm x 250 cm x 230 cm
Paino noin 2700 kg
Robottityyppi TM-1400

Etäohjelmointi

DTPS-etäohjelmointiohjelmisto

DTPS-etäohjelmointiohjelmisto hitsausroboteille ja niiden asemille

DTPS:n (Desk-Top Programming & Simulation System) avulla Panasonicin hitsausrobotit voidaan etäohjelmoida offline-tilassa. Tämä mahdollistaa robotin liikkeiden ohjelmoinnin tietokonesimulaation avulla. Simulaatiolla voit tehdä säädöt, tarkistukset sekä liikkeiden korjaukset helposti tietokoneelta käsin.

Etäohjelmointiohjelmiston avulla robottien seuraaminen reaaliajassa onnistuu tietokoneelta käsin. Näytöltä näkyy samanaikaisesti jokaisen robotin tila ja robottien mahdolliset virheilmoitukset tulevat näytölle näkyviin kyseisen robotin datan kohdalle.

Miksi ottaa DTPS käyttöön?

• Ulkoisen CAD-datan tuonti DTPS-ohjelmistoon onnistuu vaivattomasti
• Mallien luonti onnistuu helposti tietokoneohjelmalla
• Ohjelmointi, käsittely ja optimointi on mahdollista suorittaa ohjelman kautta
• Ohjelmalla on mahdollista suorittaa laskelmia ja tehdä analyyseja
• Jigien, työvälineiden ja työkappaleiden luoksepäästävyys voidaan tarkistaa ohjelman avulla
• Ohjelma avustaa hitsausohjelman luonissa
• DTPS sisältää tekstieditorin, joten robotin antamasta datasta on helppo luoda tekstitiedostoja esimerkiksi dokumentointia ja analysointia varten
• Tekstidatan luominen auttaa myös virhehälytysten löytämisessä, sillä tekstimuodosta ne on helpompi jäljittää kuin robottiohjelman antamasta datasta
• Konvertointi onnistuu myös tekstidatasta robottiohjelman dataan